tirsdag 29. september 2009

Kommentar til blogger om filhåndtering

Det er mye man skal huske på i forbindelse med dette studiet... Svare på øvingsoppgaver her i bloggen (anbefales selv om de er frivillige), kommentere andres blogger, jobbe med mappeoppgaver...

I den første øvingsoppgaven på bloggen, valgte jeg å skrive om filhåndtering. Det har mange andre gjort også - se innlegget mitt om Digital platform - filhåndtering. Anne er en av dem som også har skrevet om filhåndtering og det innlegget har jeg kommentert her. Der sier jeg bl.a. litt om e-post, mindreårige og passord. Passord er noe privat og skal ikke oppgis til andre. Men hva med elevenes passord? Kan lærerne få tilgang til dette uten at det skaper juridiske problemer? Dersom lærerne har slik tilgang, vil i alle fall hverdagen bli enklere - ikke hvis, men når elevene glemmer passordet sitt.

En annen som har skrevet om filhåndtering er Kjersti. Et problem hun tar opp er når elevene skal lagre en fil de holder på med - hvor skal de gjøre det slik at det er best mulig tilgjengelig? Jeg nevner bruke av læringsplatformen Fronter som et alternativ. Man kan laste opp Word-dokumenter (men det er ikke sikkert at alle elever har dette hjemme siden det koster penger) eller man kan bruker Fronter-verktøyet presentasjonsside. Dersom elevene har tilgang til Internett hjemme (noe de fleste har, men ikke alle), har de tilgang på dokumentene sine og kan jobbe med dem utenfor skolen også.